Vraag en Antwoord

Past een Active Bottle Top of een Kids Bottle Top op een andere fles van SIGG?

Ja, dat kan. De Active Bottle Top (ABT), Kids Bottle Top (KBT), 3 Stage Sport Top, Retro Top en Screw Top zijn uitwisselbaar en passen op alle aluminium flessen en de WMB Adapter van SIGG. Echter met uitzondering van de New Active Bottles (NAT) en de Wide Mouth Bottles (WMB).

Zijn de flessen en de doppen van SIGG lekvrij?

Ja, de flessen van SIGG zijn naadloos uit één stuk aluminium vervaardigd. Dus geen zwakke naden waarop de fles zou kunnen lekken. De doppen van SIGG zijn ook lekvrij, mits op de juiste wijze gesloten en vastgedraaid. Het lekvrij zijn van de dop is afhankelijk van de gebruiksfrequentie (slijtage), wijze van gebruik en het onderhoud.

In de bodem van mijn SIGG fles zit een inkeping, waarom?

Deze inkeping zit in elke aluminium fles van SIGG en wordt in de fabriek gebruikt om de fles tijdens het printproces gecontroleerd te laten draaien en op z'n plaats te houden. Deze inkeping heeft geen invloed op de stabiliteit en kwaliteit van de fles.

Kan ik mijn SIGG fles in de vaatwasmachine reinigen?

Wij adviseren om de fles niet in de vaatwasmachine te reinigen. De agressieve bestanddelen in een vatwastablet kunnen, na verloop van tijd, invloed hebben op de binnencoating en de laklaag aan de buitenzijde. De garantie vervalt als de schade aantoonbaar het gevolg is van het reinigen in de vaatwasmachine. SIGG heeft voor het reinigen van de flessen een speciaal reinigingstablet ontwikkelt die de fles intensief maar veilig reinigt. Deze tabletten vindt u in onze webwinkel.

Waarvan is de binnencoating in mijn SIGG fles gemaakt en is deze veilig voor mijn gezondheid?

De binnencoating van de laatste generatie SIGG flessen is een SIGG High Performance EcoCare Liner en zorgt voor een frisse, schone smaak zonder 'metalen' nasmaak. Deze ultradunne binnencoating is veilig voor het milieu en de gezondheid van de gebruiker, bevat geen giftige bestanddelen als BPA (Bisphenol A) en VOC's (vluchtige organische componenten) en wordt standaard in alle aluminium flessen van SIGG gebruikt.

Kan ik mijn aluminium SIGG fles voor kokend water gebruiken?

Nee, extreme hitte kan de laklaag aan de buitenzijde beschadigen. Tevens bestaat het risico dat men zich kan branden aan de hete fles. Aluminium is namelijk een goede geleiding voor warmte en hitte.

Kan ik mijn SIGG fles voor koolzuurhoudende dranken gebruiken?

Ja, dat kan. De New Active Top (NAT) heeft een speciaal ontluchtingsventiel om de koolzuurdruk te laten ontsnappen voordat men gaat drinken. Wij adviseren, bij flessen met een schroefdop (Screw Top en Retro Top), om de fles tot twee centimeter onder de rand te vullen en de koolzuurdruk, tijdens het losdraaien van de dop, voorzichtig te laten ontsnappen.

Kan een put of een deuk in een aluminium SIGG fles de binnencoating beschadigen?

Nee, de binnencoating is zeer elastisch. Dit betekent dat een put of een kleine deuk geen barstjes in de binnencoating veroorzaken en de SIGG fles kan nog steeds veilig gebruikt worden.

omhoog
Shop is in view mode
Bekijk de volledige versie van de site
Powered by Mijndomein